Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

10 Sfaturi pentru folosirea Markerelor pe baza de Alcool

10 Sfaturi pentru folosirea Markerelor pe baza de Alcool

 

            Indiferent daca esti experimentat in folosirea acestor tipuri de markere, sau nu le-ai mai folosit pana acum, acest articol contine cate o idee sau cate un sfat pentru voi toti! 

Obtine rezultate deosebite cu markerele tale prin urmarea acestor sfaturi:

 

 1. Depoziteaza-ti marekerele in pozitie verticala, cu varful in sus

Pe perioada in care nu folosesti markerele, nu uita sa le pastrezi in aceasta pozitie, ferite de lumina razelor solare. Probabil ca suna banal dar verifica pozitia capacului , ai fi suprins cu cata usurinta poti pune gresit capacul atunci cand te grabesti.

 

 1.  Alege corect tipul de hartie

 

 

Markerele pe baza de alcool se pot utiliza pe toate tipurile de hartie, dar vei obtine cele mai bune rezultate pe o hartie mai groasa. Recomand folosirea caietelor de schite pentru markere sau pentru acuarela.

 

 1. Incepe cu tonurile mai deschise, progresiv, pana la cele inchise

Din moment ce culorile inchise nu pot fi acoperite de cele deschise la folosirea markerelor, va fi nevoie sa pui pe hartie intai tonurile deschise (asta in cazul in care nu vrei sa adaugi mai multe straturi).

 

 1. Distreaza-te cu tehnica adaugarii mai multor straturi

 

 

Una dintre preferatele mele este tehnica adaugarii mai multor straturi, intr-un mod similar aplicarii acuarelelor. Pentru aceasta metoda, pune intai nuantele inchise pe hartie, apoi amesteca-le cu niste nuante mai deschise.

 

 1. Foloseste tuseuri fine

Pentru a evita deteriorarea hartiei sau a varfului markerelor, nu aplica multa presiune in timp ce lucrezi. Coloreaza/desneaza cu finite, astfel vei reduce riscul de a degrada atat instrumentele cat si foaia.

 

 1. Testeaza markerele

Inainte de a te apuca sa lucrezi cu ele, testeaza fiecare marker in parte pentru a te asigura ca folosesti nuanta potrivita, verifica modul in care arata pe hartie. Poti folosi foaia de proba ca reper.

 

 1. Foloseste gri pentru a reda umbrele

Pentru a crea efectul de umbra, aplica peste culorile folosite ca baza o nuanta deshisa de gri. De asemenea poti inchide culorile prin aplicarea griului deasupra.

 

 1. Creaza tranzitii de culoare

 

 

Markerele pe baza de alcool iti permit sa amesteci culorile intre ele pentru obtinerea unor tranzitii. Acest procedeu da roade atunci cand culoarea este proaspat aplicata de hartie, sau cum am mentionat mai devreme, cand incerci sa imbini nuante inchise cu cele deschise. Aplica markerul circular, pe portiuni mici, peste restul culorilor, pana se amesteca.

 

 1. Lasa cateva zone albe

Acestea vor conferi un efect de luciu.

 

 1.   Aplica pe diferite baze

Markerele pe baza de alcool pot fi folosite si pe baze umede cum ar fi: peste acuarele. Daca ai in plan sa combini aceste doua tehnici, va recomand sa folositi hartie pentru acuarele. Totodata, din moment ce tehnica realizarii tranzitiilor de culoare poate fi putin dificila, este bine sa aveti un as in maneca: acuarelele, care va pot ajuta sa obtineti efectul dorit.

 

Inainte de a incheia, sfatul meu final este sa va distrati experimentand cu markerele pe baza de alcool si explorand diferite efecte si tehnici!

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  Nici un comentariu pănă acum