Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

10 Sfaturi pentru Arta Caligrafiei

 

Buna dragilor! V-ati gandit deja cum sa finalizati un cadou hand-made sau cum sa personalizati decoratiunile facute de voi? Caligrafia este raspunsul pe care il cautati!

Iata cateva sfaturi si trucuri pentru a realiza si a va perfectiona caligrafia:

 

 1. Exercitii de incalzire

Stiti ca un antrenament sportiv corect incepe cu o incalzire corespunzatoare? Ei bine, aceasta idee este la fel de eficienta si in cazul caligrafiei. Va recomand sa exersati scrierea catorva litere sau chiar cuvinte pe o foaie de hartie inainte de a incepe lucrarea finala. Incalzirea va va ajuta sa va obisnuiti cu procesul caligrafiei.

 

 1. Alege instrumentul de scris potrivit tie

 

 

Cand vine vorba de alegerea instrumentului de scris pentru realizarea acestui proiect, alegerea este numai a ta! Printre cateva din optiunile bine cunoscute se numara markere cu varf tip brush, linere si acuarelele. Daca iti este greu sa iei aceasta decizie, vezi ce instrument este folosit de cunoscatori pentru fiecare stil in parte. Poti incepe cu cel care consideri ca te avantajeaza!

 

 1. Alege tipul de hartie potrivit

Din moment ce caligrafia presupune de asemenea foarte multe stersaturi, va sugerez sa folositi o hartie de calitate inalta, mai groasa si mai durabila precum hartia folosita pentru pictura cu acuarele de 300 gr sau mai mult. Aceasta alegere pare ideala deoarece daca preferi sa relizezi tehnica cu ajutorul acuarelelor, hartia normala se poate deteriora la folosirea acestora.

 

 1. Tine alaturi de tine o foaie de proba

 

 

Atunci cand lucrezi la opera ta finala de arta, ultimul lucru pe care ti l-ai putea dori este sa aplici  culoarea gresita, sau o cantitate prea mare de vopsea! Un truc folositor este sa ai la indemana o bucata de hartie pe care poti testa culorile si elimina excesul de vopsea.

 

 1. Foloseste o rigla

Desi te-ar putea surprinde, caligrafia poate implica si folosirea catorva masuratori, asa ca ai grija sa ai o rigla langa tine. Aceasta te poate ajuta sa menti o distanta egala intre litere sau sa desenezi cateva linii ajutatoare.

 

 1. Deseneaza linii ajutatoare

Schitarea catorva linii dupa care sa te ghidezi poate fi o alternativa foarte eficienta pentru a te asigura ca toate literele si cuvintele formate respecta aceleasi dimensiuni. Acestea pot fi sterse cu grija dupa finalizarea scrierii.

 

 1. Schiteaza literele temporar

 

 

Odata ce liniile ajutatoare sunt corect puse pe hartie, poti incearca sa schitezi forma literei in intregime. Poti sa sari acest pas cand consideri ca ai destul control asupra miscarilor minii tale.

 

 1. Finiseaza tabloul

In momentul in care hartia s-a uscat complet, poti sterge usor urmele de creion vizibile. Foloseste o guma plastica pentru a indeparta cu cu grija orice urma de creion ramasa. De asemenea poti folosi un linere pentru a adauga literelor detalii.

 

 1.  Expune-ti arta!

 

 

Este mometul sa iti expui opera de arta pentru a fi admirata! Poti incadra tabloul in orice rama care iti face pe plac pentru a-i oferi un ultim “retus”.

 

 1.    Continua sa exersezi!

Ultimul meu sfat, incearca sa exersezi constant pentru a nu-ti pierde indemanarea. Intocmai ca orice tip de arta, caligrafia necesita exercitiu, iar tu iti vei imbunatati abilitatile cu fiecare incercare in parte! Pentru a observa diferenta, compara prima ta incercare cu operele tale actuale, tehnica ta devine vizibil mai buna!

 

Nu uita, citeste si restul articolelor disponibile pe blog-ul meu daca vrei mai multe tutoriale sau tips&tricks pentru operele tale de arta.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  Nici un comentariu pănă acum