Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

10 efecte speciale de incercat pe picturile tale

       Vrei ca picturile sa iasa in evidenta? Noi ne distram pe cinste cu diferite efecte speciale si credem ca si tu vei avea parte de acelasi lucru. Unele dintre acestea s-ar putea chiar sa te surprinda!

1. Utilizati obiecte de uz casnic drept instrumente
     Nu este necesar ca intotdeauna sa folosesti pensule sau cutite de pictura pentru operele tale de arta. Poti folosi ceva din multitudinea de obiecte de uz casnic, precum furculita sau periuta de dinti pentru a crea diferite efecte.

 


 

2. Creeaza textura cu nisip
     Daca vrei sa creezi texturi interesante, adauga niste nisip in opera ta. Există o multitudine de modalități de a face acest lucru, inclusiv utilizarea lipiciului PVA sau a mediumurilor transparente.

3. Aplica pasta de modelare
   Pasta de modelare este grozava pentru a crea o serie de texturi, modele sau efecte. Recent am folosit acest tip de pasta pentru a crea textura de piatra pentru cascada dintr-o pictura.

 


 

4. Picteaza cu o seringa de plastic
     Poate suna putin ciudat, dar o seringa de plastic poate fi folosita ca un intrument improvizat pentru aplicarea culorii. Tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi cateva seringi de la farmacie si sa le umpli cu vopsea.

5. Presara sclipici pe vopseaua uda
     Pentru a adauga putina originalitate sclipitoare pe lucrarea ta, presara niste sclipici pe vopseaua neuscata. In momentul cand vopseaua s-a uscat, trebuie doar sa scuturi pictura pe un servetel pentru a elimina excesul de sclipici, poti chiar sa depozitezi sclipiciul ramas intr-un borcanas, pentru a-l utiliza mai tarziu. 

6. Creeaza un colaj
     Nu doar sclipiciul "prinde" pe acrilicul ud, hartia si materialele textile au si ele aceasta calitate. Poti folosi chiar si lipici PVA care se usuca transparent, pentru a folosi acest efect.

7. Fa un fundal din vopsea cu tehnica pouring
     Probabil ai vazut tehnica folosirii pouringului cu vopsea, dar te-ai gandit ce idee buna este sa este sa o folosesti pentru fundalul picturii? Tot ce trebuie sa faci este sa creezi o pictura cu tehnica pouring, lasi vopseaua sa se usuce, apoi pictezi in acrilic sau ulei subiectul operei tale de arta deasupra fundalului.

 


 

8. Creeaza modele cu solventi minerali
     Daca folosesti vopsea acrilica, poti crea efecte spectaculoare folosind solventi minerali. Doar  picura solventul mineral peste vopseaua uda, si priveste cum apar cercuri. Pentru realizarea acestui lucru iti sugeram sa folosesti un bat de bambus (tipul celor pentru frigarui), pe care il inmoi in solvent, dupa care atingi cu grija vopseaua.

9. Adauga foita de aur
     Da picturilor tale o noua viata, adaugand o putina foita aurita. Sunt multiple efecte pe care le poti obtine cu acest material versatil, de la aplicari subtile si fine, pana la crearea unui intreg fundal de aur. 

10. Foloseste amidon lichid pentru a crea efectul de nori
     Umple o sticla tip spray cu amidon lichid si aplica peste vopseaua uda. Vei obtine un efect fin de nor, deoarece amidonul reactioneaza cu vopseaua creand acest efect.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum