Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Tehnica servetelului pe lemn

Tehnica servetelului pe lemn

 

Daca vrei sa petreci timp liber de calitate, nu ar strica sa imbini utilul cu placutul, decorand piese din lemn din magazinul nostru, sau chiar piese de lemn vechi din casa ta. Noi iti oferim acest blog in care iti dam cateva sfaturi despre tehnica servetelului pe lemn. Asadar haide sa vedem bazele acestei tehnici simple de decorare.

 

Inainte de a te apuca de treaba, trebuie sa iti faci o lista cu toate materialele necesare de care ai nevoie pentru a decora prin tehnica servetelului.

 

Bun, deci nu uita sa faci rost de urmatoarele lucruri:

 

 

Acum ne putem apuca de lucru:

 

1. Desfa cu atentie straturile servetelului

 

 

Poate ca nu ai sesizat asta niciodata pana acum, insa trebuie sa stii ca un servetel cu imprimeu este realizat din 3 straturi separate: doua straturi simple si un al treilea cu imprimeu. In acest pas, trebuie sa dezlipesti cu foarte mare grija straturile simple de cel cu imprimeu, pentru ca cel din urma sa se aplice mai tarziu pe suprafata lemnoasa.

 

2. Aplica o pelicula de adeziv pe suprafata lemnoasa

 

Daca ati trecut cu bine de primul pas este timpul sa te ocupi de suprafata de lemn pe care lucrezi. Aplica un strat uniform pe intreaga suprafata a bucatii de lemn, acoperind cu mare grija fiecare centimetru patrat al acesteia. Nu uita de crapaturi, pentru ca si acestea trebuie acoperite cu mare grija de pelicula de adeziv.

 

3. Pune servetelul pe suprafata lemnoasa

 

 

Este momentul sa aplici servetelul  pe suprafata unsa cu adeziv. Preseaza bine servetelul pe lemn, insa cu miscari blande, pentru ca lucrezi cu un material extrem de delicat. Chiar daca sesizezi bule de aer pe suprafata servetelului aplicat, nu te opri din ceea ce faci. Rezultatul va fi unul uimitor si oricum, nu iti doresti un desing 100% uniform. Micile greseli dau o nota aparte suprafetei pe care ai adus-o la viata prin tehnica servetelului pe lemn. Dupa ce servetelul s-a imprimat foarte bine in lemn, poti trece la ultimul pas:

 

4. Aplica inca un strat de adeziv

 

Dupa ce ai terminat de lipit servetelul pe lemn, aplica cu grija inca un strat de adeziv peste servetel. Acest lucru protejeaza suprafata lemnului si ii da un aspect lucios. Nu te speria daca ti se pare ca adezivul alb strica ce ai lucrat, cand acesta se usuca va deveni transparent si lucios.

 

 

Tehnica servetelului este o modalitate foarte simpla de a readuce la viata piese vechi de lemn. Stati cu ochii pe blogul nostru deoarece vor urma mai multe sfaturi legate de aceasta tehnica.

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum