Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Cum sa repari o panza deteriorata

 

Dacă ai rupt o opera de artă, nu te stresa. Aceste lucruri se întâmplă, iar vestea bună este că avem un truc simplu pentru a vă ajuta să o repari! Tot ce iti trebuie este niște pânză de rezervă și câteva instrumente pentru lipit si masurat.

 

  1. Masoara ruptura

 

 

În primul rând, va trebui să măsori ruptura. Acest lucru te va ajuta să taiati panza de rezerva la dimensiunea potrivită.

 

  1. Trasează un dreptunghi cu colturile rotunjite pe o pânza de rezerva.

 

 

Utilizați un creion pentru a trasa un dreptunghi cu colțurile rotunjite pe panza de rezervă (lasati aproximativ 2 cm distanta fata de toate dimensiunile partii deteriorate). De ce colțurile rotunjite? Acestea sunt mai puțin susceptibile să se desprinda în viitor, așa că iti vor păstra peticul curat si ordonat.

 

  1. Taie panza de rezerva.

 

 

Scoate cutterul și taie dreptunghiul pe care l-ai desenat pe pânza de rezervă. Nu uitați să așezați panza pe niște ziare sau o rogojină pentru a vă proteja masa.

 

  1. Așeaza dreptunghiul pe spatele rupturii și trasati o forma cu creionul în jurul său

 

 

Aliniaza dreptunghiul cu ruptura de pe canvas si traseaza forma dreptunghiului pe bucata de panza deteriorata pentru a stii pana unde sa aplici adezivul.

 

  1. Aplica adezivul

 

 

Foloseste o pensula mai lata pentru a aplica lipiciul in mod egal si pe spatele canvasului deteriorat, dar si pe dreptunghiul taiat din panza de rezerva.

 

  1. Lipeste peticul pe spatele panzei.

 

 

Aseaza peticul cu grija pe spatele panzei. Pune niste folie alimentara pe deasupra si aseaza mai multe carti grele ca sa preseze bine peticul.

 

  1. Lasa-l la uscat

 

 

Lasa adezivul sa se usuce cu cartile deasupra 48 de ore.

 

  1. Aplica vopsea pe partea deteriorata.

 

 

Acum ca adezivul s-a uscat poti picta peste ruptura pentru a remedia si opera de arta stricata. V-a trebui sa potrivesti cu atentie culorile si sa aplici vopsea mai groasa peste ruptura.

 

Unele taieturi sunt mai greu de reparat, dar speram ca acesti opt pasi sa va ajute in remediarea panzelor deteriorate.

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum