Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

10 sfaturi pentru o pictura in acuarele cat mai realista

         Buna dragilor, sunt Ana! Pentru astazi v-am pregatit o lista cu cele mai folositoare trucuri si idei creative care va vor ajuta in pictura cu acuarele. Crearea unei astfel de picturi, una cat mai realista, vine la pachet cu un set de provocari. Cea mai eficienta modalitate de a depasi orice obstacol este sa intelegi atat caracteristicile acuarelelor cat si posibilitatile pe care ti le ofera.

 

 1. Testeaza culorile pe care le ai la dispozitie

Spre deosebire de majoritatea vopselelor, care au pe hartie un efect opac, acuarelele au un efect transparent. De aceea, va fi dificil sa obtineti mereu amestecul potrivit de culoare. Va recomand sa folositi o alta hartie pe care sa testati culorile inainte de a le aplica pe capodopera voastra.

 

 1. Foloseste hartie neteda

Cand vine vorba de acuarele, un efect cat mai realist implica o procedura foarte fina. Din aceasta cauza, este ideala folosirea unei hartii cat mai netede, astfel incat detaliile pot fi realizate mai usor.

 

 1. Creaza-ti mostre de culoare

 

 

Amesteca si aplica pe o alta foaie cat mai multe nuante pentru a vedea cat mai clar optiunile pe care le ai.

 

 1. Amesteca negrul cu o alta culoare inainte de a-l aplica

O pictura realistica nu va avea niciodata negru “obisnuit”. Pentru a crea umbre si detalii, amesteca negrul cu alte tonuri, precum rosu, albastru sau verde.

 

 1. Deseneaza o schita inainte de a picta

Pentru a te asigura ca proportiile si perspectiva lucrarii tale sunt potrivite, realizeaza conturul cu un creion inainte de a pune vopsea. Daca treci peste pasul asta si aplici direct culoarea, e posibil sa nu poti  repara anumite greseli.

 

 1. Nu realiza un contur prea puternic

 

 

Urmele de creion pot “sabota” efectul realistic. Daca dupa ce finalizezi lucrarea, inca poti observa urme de creion, realismul din pictura poate disparea. Foloseste un creion de duritate 2H sau mai mult, deoarece acestea traseaza linii cat mai putin vizibile.

 

 1. “Construieste culorile”

Atunci cand vrei sa realizezi o pictura cat mai apropiata de realitate, vei fi nevoit sa adaugi mai multe straturi si nuante de culoare. Spre exemplu, aceasta tehnica este folosita in redarea petalelor unei flori, a culorii pielii sau pentru elemente aflate in calea luminii.

 

 1. Pregateste mai multa culoare decat este nevoie

Pentru a evita posibilitatea de a ramane fara o anumita nuanta obtinuta anterior, amesteca o cantitate mai mare de culoare decat cea de care ai nevoie. Astfel, vei preveni lipsa unei anumite culori.

 

 1. Foloseste o fotografie cu rezolutie mare drept referinta

 

 

Pentru o capodopera cat mai realista, scopul este sa redai in pictura ta, exact ceea ce vezi cu ochii. Alege o imagine cat mai clara pentru a-ti fi mai usor.

 

 1. Incepe cu nuantele deschise si incheie cu cele inchise

           Lucreaza initial cu nuantele deschise si mergi progresiv spre cele inchise, deoarece nu vei putea acoperi zonele inchise cu o culoare deschisa. Totodata zonele luminate nu vor avea nevoie de cantitati mare de vopsea, iar pentru un efect deosebit de lumini si umbre, hartia alba este perfecta.

 

Pentru mai multe trucuri si sfaturi folositoare vizitati blogul nostru si continuati sa experimentati pana ajungeti la rezultatul dorit!

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  Nici un comentariu pănă acum