Coșul meu

0 produse
Vezi toate articolele

Cum sa desenezi un cal

Buna dragilor, sunt Ana! Astazi v-am pregatit un articol potrivit pentru orice artist!

V-ati dorit vreodata sa desenati un cal reusit? Daca vreti sa invatati cum, acesta este momentul. Caii au captivat atentia artistilor de sute de ani, fiind o idee creativa si interesanta, indiferent daca esti la inceput de drum in calatoria ta de artist, sau ai deja experienta in spate. Cu ajutorul acestui articol va voi imparatasi cateva sfaturi si idei pentru a realiza un desen impresionat.

 

Pasul 1: Creaza corpul calului

 

 

Sa incepem cu cateva idei de baza. Deseneaza forma unui ou, aceasta va corespunde zonei pieptului, apoi deseneaza aceeasi forma dar pe o parte, langa prima, intocmai ca in figura prezentata mai sus. Pentru un success garantat incearca sa iti relaxezi mana si sa tragi niste linii lejere – retine ca poti sterge oricand, daca faci o greseala! Pentru crupa deseneaza o forma circulara, ceva mai mare decat primele doua. Deindata ce esti multumit de forma corpului, traseaza usor doua linii curbe pentru gat.

Nota: Deseneaza usor cu un creion sau cu carbune pentru a realiza pasii 1-5.

 

Pasul 2: Adauga picioarele

 

 

Deseneaza un patrat pentru fruntea calului, Apoi, continua cu patru forme de “U” pentru picioare, asigura-te ca cele din spate au o grosime ceva mai mare, Pentru a finaliza acest pas deseneaza inca o linie curba pentru a defini crupa si inca una pentru a conecta picioarele de partea din fata a gatului.

 

Pasul 3: Construieste corpul

 

 

In cadrul acestui pas, vom defini capul, picioarele si trunchiul. Deseneaza urechile deasupra fruntii si adauga linia maxilarului. Apoi vei desena doua linii care pornesc de la frunte si merg in jos, acestea vor alcatui fata. Pentru genunchi, foloseste tot formele de “u”, dar mai mici, si conecteaza-le printr-o linie de picioare. Pentru a defini umerii, deseneaza un unghi care uneste spatele piciorului din fata cu trunchiul.

 

Pasul 4: Completeaza formele de baza

 

 

Deja ai realiat prima jumatate a procesului! Pentru acest pas vom adauga urmatoarea portiune a picioarelor, sub forma de patrate, putin deformate. Tot acum este momentul sa completam linia maxilarului, nasul si botul.

 

Pasul 5: Incepe sa adaugi detalii

 

 

Acum ca avem forma de baza a calutului nostru, vom adauga cateva detalii. Deseneaza linii pentru a defini capul, pieptul si gatul, astfel desenul va capata un efect tridimensional, iar corpul calului va avea volum. Poti adauga de asemenea detalii precum narile sau coada.

 

Pasul 6: Adauga ultimele retusuri

 

 

Acum ca toata constructia este gata, ne putem concentra pe infrumusetarea desenului. Deseneaza coama, coada si adauga linii scurte si subtiri pentru a sugera parul. Completeaza cu definitivarea urechilor, cateva detalii ale fetei si nu uita de copite. Daca doresti, poti folosi un liner negru pentru a contura mai bine desenul. De asemenea poti sterge usor urmele de creion care te-au ajutat la constructie.

 

Sper ca v-ati distrat incercand acest tutorial, mai departe, poti incerca o imagine originala. Continua sa exersezi pana esti multumit de rezultat si nu renunta! Pentru mai multe tutoriale si tips&tricks vizionati articolele noastre si deveniti adevarati artisti!

Adaugă comentariu

Cod de securitate
    Nici un comentariu pănă acum