Decoratiune de toamna din quilling

Materiale necesare:
- fâșii quilling diverse lățimi și culori
- ac de quilling
- bețișoare lemn
- adeziv
- foarfecă
- carton colorat

Cum se realizează:
1. Pentru realizarea suportului așezăm 4 bețișoare în poziție verticală cu un spațiu de 3-4 cm între ele.  Deasupra lor venim cu celelalte 3 bețișoare păstrând distanța menționată. Formăm astfel un grilaj pe care îl fixăm cu pistolul de lipit cu silicon (permite o fixare rapidă și rezistentă), sau cu un adeziv pentru lemn.
2. Putem incepe acum realizarea decorațiunilor din hârtie.
Pentru a realiza strugurele, am făcut un șablon din carton colorat (mov), deasupra am venit cu boabele de strugure realizate din fâșii de hârtie mov. În acul de quilling am introdus capătul fâșiei pe care am început să o rulăm cu mișcări circulare. Învârtim acul în jurul hârtiei și nu invers. Cercul este forma de bază din quilling, de la el pornesc majoritatea formelor pe care vrem să le facem.  Când terminâăm de rulat fâșia de hârtie, scoatem cu grijă cerculețul de pe ac (avem grijă să scoatem prima dată mijlocul și să păstrăm forma). Lăsăm să se desfacă puțin, după care lipim capătul cu adeziv.
Ca și în natură, boabele de strugure nu trebuie să fie egale. Lăsăm unele cercuri de hârtie să se desfacă mai mult, altele mai puțin. Cercurile din quilling le lipim pe șablonul de carton,  apoi pe suportul realizat anterior.
3. Frunzele se realizează într-un mod asemănător. După formarea și lipirea cercurilor strângem, cu ajutorul degetului mare și al arătătorului, dintr-o parte formând o „lacrimă” sau din ambele părți formând un „ochi”. Pentru a realiza frunza de strugure am realizat 5 astfel de forme pe care le-am pus, apoi una lângă cealaltă. Un ultim detaliu în realizarea strugurelui nostru este cârcelul. Dintr-o bucațică din fâșia de quilling formăm un cerc. Când scoatem cercul de pe acul de quilling , tragem de marginile exterioare în sus. Se formează astfel o spirală pe care o întindem până la forma dorită.
4. Florile sunt poate cele mai frumoase și spectaculoase lucruri care se pot realiza prin quilling. Crizantema realizată de noi are la bază o fâșie de hartie portocalie lată de 6 cm. Am franjurat hârtia cu ajutorul foarfecii. Pentru ca floarea să iasă cât mai bogată, franjurarea trebuie facută cât mai apropiată și cât mai adancă (avem totuși grijă să nu tăiem fâșia de tot). În mijlocul florii am pus o altă fâșie portocalie mai îngustă. Am rulat această fâșie pe acul de quilling cât mai strâns formând un cerc. NU scoatem acest cerc de pe ac. Lipim capătul , iar deasupra venim cu fâșia franjurată. Când terminâm de rulat,  lipim și capătul acestei fâșii. Abia acum scoatem de pe ac. La final râsfirâm petalele și admirăm floarea rezultată.
5. În același mod în care am realizat frunza strugurelui, facem și frunzele florii.


Vă dorim spor la lucru!